PLUS TWO ONLINE TEST | PLUS TWO ZOOLOGY ONLINE TEST | UNIT 4 MODERN GENETICS FREE ONLINE TEST | FREE ONLINE TEST 22

1.During the electrophoresis the DNA particles migrate towards the

A) positive pole
B) negative pole
C) both poles
D) neutral pole

CLICK BUTTON.....


ANSWER : A) positive pole
2.In proteomics, the amino acid sequences are read by

A) haemocytometer
B) glucometer
C) themometer
D) sequenators

CLICK BUTTON.....


ANSWER : D) sequenators
3.The genome of an organism can be split up into different sized molecules by a technique called

A) chromotography
B) electrophoresis
C) electrolysis
D) electron transport

CLICK BUTTON.....


ANSWER : B) electrophoresis
4.Which of the following structure of protein is stored in Protein Data Bank.

A) simple structure
B) two-dimensional structure
C) three-dimensional structure
D) poly-dimensional structure

CLICK BUTTON.....


ANSWER : C) three-dimensional structure
5.Dr. Ian Wilmut has produced a cloned sheep called Dolly by the method of

A) cytoplasmic transplantation
B) nuclear transplantation
C) surface impoundments
D) incineration

CLICK BUTTON.....


ANSWER : B) nuclear transplantation
6.Protein are linear chains molecules made up of units called

A) amino acids
B) fatty acids
C) nitric acids
D) citric acids

CLICK BUTTON.....


ANSWER : A) amino acids
7.Number of genes in human have been identified by sequencing the genome

A) 10,000
B) 20,000
C) 30,000
D) 50,000

CLICK BUTTON.....


ANSWER : C) 30,000
8...........is an experimental technique wherein, a group of genetically identical organisms is produced.

A) gene therapy
B) cloning
C) gene mutation
D) electrophoresis

CLICK BUTTON.....


ANSWER : B) cloning
9.The palindrome sequence is recognized by the restriction enzyme derived from E.coli is called...

A) EcoR1
B) EcoR2
C) EcoR3
D) EcoR4

CLICK BUTTON.....


ANSWER : A) EcoR1
10........deals with the manipulation of genes according to human will.

A) gene therapy
B) electrophoresis
C) plasmid
D) Genetic engineering

CLICK BUTTON.....


ANSWER : D) Genetic engineering

No comments: